Zeytinyağlı Acılı Karnabahar Yemeği

Zeytinyağlı Acılı Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates ve biber karışık salça
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber tozşeker
- 1türk kahve fincanı su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2,5 su bardağı su
- 2 adet kırmızı acı çiçek biberi
Zeytinyağlı Acılı Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı küçük çiçeklere ayıralım sonra yıkayalım süzgüye alalım tencereye küçük doğranmış soğanı sarımsağı koyalım bir dk kavuralım sonra salçaları ek edelim karıştıralım.
- Çekirdeği çıkarılmış küçük doğranmış kapya biberi ve yeşil biberi koyalım karıştıralım karnabaharı ekleyelim karıştıralım, ocağın altını kısalım, kısık ateşte 5 dk bu halde pişirelim.
- Sonra oda sıcaklığındaki suyu verelim tuzu baharatı serpelim karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım 45 dk kısık ateşte pişirelim.
- Sonra çiçek biberleri minik doğrayıp içine atalım bir kez karıştıralım ocağın altını kapatalım Servis tabağına alalım afiyet olsun ister sıcak ister soğuk tüketebiliriz isteğe nazaran acı biberi koymayabilirsiniz.
Zeytinyağlı Acılı Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

