Zeytinli Pofidik Ekmek

Zeytinli Pofidik Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 5 su bardağı un (ben 2 bardağını buğday unundan yaptım)
  • Yarım su bardağı ılık süt (başka süt de kullanabilirsiniz ben badem sütü kullandım)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım paket instant maya
  • 1 su bardağı su (ihtiyaç halinde daha çok eklenebilir)
  • 10 zeytin (miktarı istediğiniz üzere değiştirebilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Zeytinyağ

Zeytinli Pofidik Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, süt ve şekerimizi bir kapta karıştırıp üstünü kapatıp 10dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Sonrasında üzerine tuz, un ve zeytinyağı ekliyoruz.
  3. Hamuru yoğururken yavaşça suyu ekliyoruz.
  4. Hamurumuz kuru yahut çok yapışık olmamalı.
  5. Hamuru 45dk kadar dinlendiriyoruz.
  6. Dinlenen hamurun içine zeytinleri ekleyip biraz daha yoğuruyoruz.
  7. Hamurdan birbirine denk olacak formda bezeler yapıyoruz.
  8. Bu bezeleri yağlı kağıdın üstüne dizerken biraz zeytinyağına buluyoruz, hafif ıslak olacak biçimde.
  9. Fırını ısınsın diye açıyoruz.
  10. Tepsiye dizdiğimiz bezelerin üstüne yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu ekliyoruz, siz susam da tercih edebilirsiniz.
  11. Fırında yaklaşık 18 dakika pişiriyoruz.
  12. Üst ve altlarının kızarmasına dikkat edin!! her fırın farklı olabiliyor ona nazaran daha erken yahut geç çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun :).

Zeytinli Pofidik Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Sadece Mercimekle)
Kıvamında Süt Helvası
2 Kişilik Pizza
Krem Şantili Soğuk Kahve
Karnıyarık
Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet