Zeytinli Pofidik Ekmek

Zeytinli Pofidik Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 5 su bardağı un (ben 2 bardağını buğday unundan yaptım)
- Yarım su bardağı ılık süt (başka süt de kullanabilirsiniz ben badem sütü kullandım)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım paket instant maya
- 1 su bardağı su (ihtiyaç halinde daha çok eklenebilir)
- 10 zeytin (miktarı istediğiniz üzere değiştirebilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Zeytinyağ
Zeytinli Pofidik Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya, süt ve şekerimizi bir kapta karıştırıp üstünü kapatıp 10dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Sonrasında üzerine tuz, un ve zeytinyağı ekliyoruz.
- Hamuru yoğururken yavaşça suyu ekliyoruz.
- Hamurumuz kuru yahut çok yapışık olmamalı.
- Hamuru 45dk kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurun içine zeytinleri ekleyip biraz daha yoğuruyoruz.
- Hamurdan birbirine denk olacak formda bezeler yapıyoruz.
- Bu bezeleri yağlı kağıdın üstüne dizerken biraz zeytinyağına buluyoruz, hafif ıslak olacak biçimde.
- Fırını ısınsın diye açıyoruz.
- Tepsiye dizdiğimiz bezelerin üstüne yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu ekliyoruz, siz susam da tercih edebilirsiniz.
- Fırında yaklaşık 18 dakika pişiriyoruz.
- Üst ve altlarının kızarmasına dikkat edin!! her fırın farklı olabiliyor ona nazaran daha erken yahut geç çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Zeytinli Pofidik Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

