Zeytinli Kurabiye

Zeytinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2.5-3 su bardağı un
  • Zeytin ezmesi

Üzeri için;

  • Siyah yada mor haşhaş
  • 1 yumurta sarısı

Zeytinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir hamur kabında tüm gereçler karıştırılarak yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edildikten sonra 15 dakika dinlendirilir.
  2. Sonra hamur tezgah üzerinde açılarak bir çay bardağı ile kesilir, ortasına zeytin ezmesi sürülen kurabiye hamurları ay formunda katlanır.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş serpildikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. 🎀🎀.

Zeytinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Su Böreği Tarifi
Kırmızı Biber Çorbası
Mini Köfteli Şehriye Çorbası
Börek Tadında Gözleme
Kahvaltılık Baharatlı Bayat Ekmek
Lokma Kadayıf
Hdabla | © 2025 |