Zeytinli Dereotlu İçi Peynirli Poğaça

Zeytinli Dereotlu İçi Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısını ayırın üzerine sürmek için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 avuç zeytin
  • 10 kısım dere otu

İçi için;

  • Beyaz peynir

Zeytinli Dereotlu İçi Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  2. Yumuşamış tereyağı ya da margarin, unu ve kabartma tozunu ek edip yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Zeytin ve dereotunu da ekleyip homojen bir karışım elde eriyoruz,.
  5. Hamurdan avuç içi kadar modüller alıp ortasına peynir koyalım.
  6. Kapattığımız kısımı alta getirerek şekillendirip fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun 🌸

Zeytinli Dereotlu İçi Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Dolması (Anne Eli)
Yaprak İçi Yapımı (Dolma Ve Kabak Çiçeğide Doldurulabilir)
Mayalı Yumuş Yumuş Poğaça
Pasta Görünümlü İrmik Helvası (Muhallebili)
Mini Pasta
Şehriyeli Tarhana Çorbası
Hdabla | © 2024 |