Zeytinli Dereotlu İçi Peynirli Poğaça
Zeytinli Dereotlu İçi Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin
- 2 adet yumurta (1’inin sarısını ayırın üzerine sürmek için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 avuç zeytin
- 10 kısım dere otu
İçi için;
- Beyaz peynir
Zeytinli Dereotlu İçi Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri çırpma teliyle karıştırıyoruz.
- Yumuşamış tereyağı ya da margarin, unu ve kabartma tozunu ek edip yoğurmaya başlıyoruz.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Zeytin ve dereotunu da ekleyip homojen bir karışım elde eriyoruz,.
- Hamurdan avuç içi kadar modüller alıp ortasına peynir koyalım.
- Kapattığımız kısımı alta getirerek şekillendirip fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun 🌸
Zeytinli Dereotlu İçi Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











