Zeytinli Cevizli Poğaça

Zeytinli Cevizli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay bardağı lor peynir
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış zeytin
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz

Zeytinli Cevizli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu, tuz ve şeker karıştırılır. Un 3,5 su bardağı eklenir yoğrulur.
  2. Ceviz, zeytin, peynir ve dereotu eklenip tekrar yoğrulur. Hamur ele yapışıyorsa ve gereçleri ekleyince yumuşadıysa 1 yemek kaşığı daha un eklenir(ben ekledim). Hamuru yuvarlayıp hal verebilirsiniz.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve 180° fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

Zeytinli Cevizli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

General Tso (Şahane Soslu Tavuk)
Miniklere Bebek Krakeri
Fırında Köfte Patates
Domates-Mozzarella Cannelloni
Zeytinyağlı Enginar
Bebe Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı
Hdabla | © 2025 |