Zeytinli Baget Ekmek

Zeytinli Baget Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram ekmeklik un
- 380 gram su (unun markasına nazaran su alma oranı değişebilir o nedenle denetimli koyun)
- 20 gram zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 10 gram tuz
- 200 gram dilimli zeytin (yoksa ekmeği sade olarak da yapabilirsiniz)
Zeytinli Baget Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri uygunca homojen olana dek yoğuralım ve 20 dk dinlenmeye bırakalım.
- 30 dakika aralıklarla toplamda hamuru 3 katlama yapalım.
- Hamur 2-3 katına gelene kadar mayalamaya bırakalım.
- Bol unlu tezgaha hamuru alalım ve yeniden üzerine bol un serpelim.
- Hafif dokunuşlarla hamuru enine uzunluğuna biraz büyütelim ve uzunluğuna 4 eşit kesime bölüp burgu yapalım.
- 20 dk tepsi mayasına bırakalım.
- Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 15-20 dk pişirelim.
Dip not; hamuru pişirmeye başladığınızda tıpkı vakitte ısıya sağlam bir kabın içinde buz da fırına koyup buharla birlikte pişirirseniz ekmeğinizin kabuğu çıtır olur.
Zeytinli Baget Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

