Zeytinli Baget Ekmek

Zeytinli Baget Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram ekmeklik un
  • 380 gram su (unun markasına nazaran su alma oranı değişebilir o nedenle denetimli koyun)
  • 20 gram zeytinyağı
  • 1 paket instant maya
  • 10 gram tuz
  • 200 gram dilimli zeytin (yoksa ekmeği sade olarak da yapabilirsiniz)

Zeytinli Baget Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri uygunca homojen olana dek yoğuralım ve 20 dk dinlenmeye bırakalım.
  2. 30 dakika aralıklarla toplamda hamuru 3 katlama yapalım.
  3. Hamur 2-3 katına gelene kadar mayalamaya bırakalım.
  4. Bol unlu tezgaha hamuru alalım ve yeniden üzerine bol un serpelim.
  5. Hafif dokunuşlarla hamuru enine uzunluğuna biraz büyütelim ve uzunluğuna 4 eşit kesime bölüp burgu yapalım.
  6. 20 dk tepsi mayasına bırakalım.
  7. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 15-20 dk pişirelim.

Dip not; hamuru pişirmeye başladığınızda tıpkı vakitte ısıya sağlam bir kabın içinde buz da fırına koyup buharla birlikte pişirirseniz ekmeğinizin kabuğu çıtır olur.

Zeytinli Baget Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dr. Oetker Pastası
Vişneli Spoonful
Bol Soslu Islak Kek
Et Kavurma (Lokum Gibi)
Orman Meyveli Beyaz Çikolatalı Pasta
Salatalıklı Patlak Doyurucu Alternatif
Hdabla | © 2024 |