Zeytin Kavurması
Zeytin Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ölçüsünde ızgara yeşil zeytin
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi(tercih ederseniz)
- Sıvıyağ & zeytinyağ ( yarım çay bardağı karışıkta olabilir)
- Maydanoz
Zeytin Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarif için orta uzunluk tava kâfi olacaktır.
- Öncelikle sıvı yağda küçük mini doğradığınız soğanları kavuruyoruz.
- Kavurduğunuz soğana salça ekleyip kavurmaya devam edıyoruz.
- Salça ve soğan kendini salınca ikiye üçe bölerek doğranan zeytinleri ekliyoruz.
- Zeytini fazla kavurmadan üzerine pulbiber, maydanoz ve nar ekşisini ekleyip 3 & 5 dk kadar daha kavurup altını kapatıyoruz.
- Ben sıvı yağ ile başlayıp daha sonra zeytinyağ ekliyorum ki acımasın.
- Kahvaltılık bir tanım olduğu kadar öğle menülerine de yakışıyor. 🫒 afiyet olsun 🩷.
Zeytin Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







