Zeytin Ezmeli Poğaça

Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker ,maya ,tuz ve ılık suyu karıştıralım ,3 ila 5 dakika ortası bekleyelim, daha sonra kalan bütün materyalleri ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  2. Yoğurma süreci bittikten sonra yaklaşık 1,5 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. 1,5 saat mayalanmış hamurumumuzu 20 eşit modüle bölüp iç harçlarını koyup tepsiye dizelim.
  4. 50° ısıttığımız fırında 25 dakika daha mayalandırma yapalım.
  5. Mayalandırma süreci biten poğaçalarımıza yumurta sarılarını sürelim 180 derecelik fırında 20 dakika kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.

Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Poğaça
Ev Yapımı Yoğurt
Demirhindi Şerbeti (Harika Doğal Organik)
Haşhaşlı Revani Tatlısı
Buzluk İçin Limonlu Çilekli Cheesecake (Videolu)
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |