Zeytin Ezmeli Poğaça
Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ,maya ,tuz ve ılık suyu karıştıralım ,3 ila 5 dakika ortası bekleyelim, daha sonra kalan bütün materyalleri ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Yoğurma süreci bittikten sonra yaklaşık 1,5 saat mayalanmaya bırakalım.
- 1,5 saat mayalanmış hamurumumuzu 20 eşit modüle bölüp iç harçlarını koyup tepsiye dizelim.
- 50° ısıttığımız fırında 25 dakika daha mayalandırma yapalım.
- Mayalandırma süreci biten poğaçalarımıza yumurta sarılarını sürelim 180 derecelik fırında 20 dakika kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.
Zeytin Ezmeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









