Zeytin Ezmeli Kruvasan Poğaça

Zeytin Ezmeli Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
İç harcı için;
- Marketlerde satılan zeytin ezmesi yahut istediğiniz iç harcı olabilir
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Zeytin Ezmeli Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına süt, su ,maya ve şeker alınır karıştırılır.
- Sırasıyla, yağ, tuz ve un eklenir yumuşak bir hamur yoğrulur. 5 bardaktan sonra un denetimli eklenir.
- Yoğrulan hamur elimize hafif yağ sürülerek mayalanması beklenir.
- Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrardan yoğurarak toparlayalım.
- Toparlanan hamuru 9 eşit bezeye ayıralım.
- Tezgahımızı unlayalım ve birinci bezeyi merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım, açtığımız bezeyi kenara alıp oda sıcaklığındaki tereyağını üzerinde gezdirelim her yerine sürülmüş olsun, kalan bezeleri de tıpkı formda tabak büyüklüğünde açalım ve ortalarına tereyağı sürerek üst üste dizelim.
- Son bezeyi de başka hamurların üstüne dizelim, ama bu sefer üzerine tereyağı sürmeyelim.
- Üst üste dizdiğimiz 9 kat hamuru elimizle genişletelim merdane yardımıyla büyütelim olabildiğince genişletilmiş olsun.
- Açtığımız hamuru 12 eşit modüle dilimleyelim üçgen halinde olacak, sigara böreği sarar üzere uç kısmına iç harcımızdan yerleştirelim ve geniş tarafından başlayarak saralım.
- Tüm hamurları tıpkı olacak biçimde sarıp tepsiye dizelim, poğaçaları yaklaşık 15 dakika tepsi mayası için kenara alalım, akabinde üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Son olarak üzerlerine susam serpelim 180 derece fırında 30 ya da 40 dakika pişirelim pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir altı üstü yeterlice kızarsın ve poğaçalarımız servise hazırdır afiyet olsun.
Zeytin Ezmeli Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







