Zeynep’in Keki

Zeynep’in Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet kuru incir
  • 2 adet medine hurması
  • 3 adet kuru kayısı
  • 3 tane ceviz
  • 8-10 adet fındık
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Alabildiği kadar (yaklaşık 2 su bardağı) tam buğday unu (kontrollü)

Zeynep’in Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kullandığım materyallerin hepsinin organik tercih ettiğimi belirtmek isterim, siz tercihinize nazaran kullanabilirsiniz.
  2. Minik minik hurma, kuru kayısı ve inciri doğuruyoruz sıcak su ile blenderdan geçiriyoruz. Dilerseniz benim üzere kaynatıp suyunu meyve suyu olarak kullanabilirsiniz.
  3. Üzerine yumurtayı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  4. Sonrasında kabartma tozu, yeterlice ince çekilmiş kuru yemişlerimizi ve unu denetimli olarak eleyerek ekliyoruz karıştırıyoruz.
  5. En son kuru üzümleri de ekleyip karıştırdıktan sonra.
  6. Ben kalıplara 12 tane olarak paylaştırdım evvelden ısıtılmış 170 derece fırında yeterlice içini çekene kadar 50 dk pişiriyoruz.
  7. Az pişerse içi biraz hamur kalabiliyor yeterlice kurutmak gerekebilir.
  8. Soğuyunca kalıplarından çıkarıp bebişlerimiz afiyetle yedirelim.

Zeynep’in Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Toplar
Kakaolu Kek
Susamlı Pişi
Simit Poğaça
Külah Tatlısı (Korne)
Baharatlı Kruton Ekmek (Cips’ten Daha Güzel)
Hdabla | © 2025 |