Zerdeçallı Yoğurt Çorbası

Zerdeçallı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı arpa şehriye
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik
  • Zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin

Zerdeçallı Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yoğurt,un ve yumurta alınıp homojenize olana kadar çırpılır.
  2. Şehriye eklenir karıştırılır.Ocağın altı açılır.
  3. Kaynayana kadar daima karıştırılır kaynadıktan sonra aldığı kadar kaynamış su( ben et suyu kullandım)eklenir.
  4. Yoğunluğunu nasıl istiyorsanız kaynamış suyu ona nazaran ekleyin.
  5. Ara orta karıştırılmaya devam edilir.
  6. Bu sırada baharatlar eklenir.Ocağın altı kısılır.
  7. Tereyağı ya da margarin eklenir.
  8. Dinlendikten sonra yemeye hazır.

Not: tencerenizin kapağını çorba hazır olduktan sonra dahi kapatmayın kesiliyor 🙂

Afiyet olsun.

Zerdeçallı Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Wampir Poğaça (Halloween İçin)
Dolgulu Kurabiye
Soğan Mezesi
İtalyan Salatası
Sütlü, Havuçlu, Patates Çorbası (Yumuşak İçim Hafif Çok Lezzetli)
Pancarlı Karnabahar Turşusu
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet