Zerdeçallı Yoğurt Çorbası

Zerdeçallı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı arpa şehriye
- Tuz
- Pul biber
- Kekik
- Zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin
Zerdeçallı Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yoğurt,un ve yumurta alınıp homojenize olana kadar çırpılır.
- Şehriye eklenir karıştırılır.Ocağın altı açılır.
- Kaynayana kadar daima karıştırılır kaynadıktan sonra aldığı kadar kaynamış su( ben et suyu kullandım)eklenir.
- Yoğunluğunu nasıl istiyorsanız kaynamış suyu ona nazaran ekleyin.
- Ara orta karıştırılmaya devam edilir.
- Bu sırada baharatlar eklenir.Ocağın altı kısılır.
- Tereyağı ya da margarin eklenir.
- Dinlendikten sonra yemeye hazır.
Not: tencerenizin kapağını çorba hazır olduktan sonra dahi kapatmayın kesiliyor 🙂
Afiyet olsun.
Zerdeçallı Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

