Zerdeçallı Tavuk Çorbası

Zerdeçallı Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk baget yahut 1 adet kalçalı but
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- Maydanoz (isteğe bağlı)
Zerdeçallı Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları yağda gerili önlü mühürlüyoruz. Tavukların üzerine doğranmış zerzevatları ek edip, 2 cins soteliyoruz.
- Daha sonrasında üzeri geçecek kadar su ekleyip, yarım saat pişiriyoruz.
- Piştikten sonra tavukları alıp, didikliyoruz tenceredeki zerzevatları blender ile parçalıyoruz.
- Didiklediğimiz tavukları ekleyip, zerdeçal ve tuzunu koyup, karıştırıyoruz. İsteğe bağlı maydanoz ekleyebilirsiniz.
Zerdeçallı Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










