Zerdeçallı Tavuk Çorbası

Zerdeçallı Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk baget yahut 1 adet kalçalı but
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Zerdeçallı Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları yağda gerili önlü mühürlüyoruz. Tavukların üzerine doğranmış zerzevatları ek edip, 2 cins soteliyoruz.
  2. Daha sonrasında üzeri geçecek kadar su ekleyip, yarım saat pişiriyoruz.
  3. Piştikten sonra tavukları alıp, didikliyoruz tenceredeki zerzevatları blender ile parçalıyoruz.
  4. Didiklediğimiz tavukları ekleyip, zerdeçal ve tuzunu koyup, karıştırıyoruz. İsteğe bağlı maydanoz ekleyebilirsiniz.

Zerdeçallı Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Kalıbında Ağlayan Kek
Kedi Dilli Tiramisu
Yağ Çekmeyen Pırasalı Mücver
Peynirli Börek
Patates Böreği
Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek)
Hdabla | © 2025 |