Zerdeçallı Sebzeli Pilav

Zerdeçallı Sebzeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük uzunluk havuç (küp doğranmış)
- 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
Zerdeçallı Sebzeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ile havuç kavuralım.
- Havuçlar kavrulduktan sonra kapya biberi ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
- Arkasından bezelyeleri ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra yıkanmış pirinçleri, tuz ve zerdeçal ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- Son olarak suyunu ek edip kaynamaya basladıktan sonra kapağını kapatarak ocağın altını kısalım.
- Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp 5-10 dakika dinlendirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Zerdeçallı Sebzeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











