Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 5.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 modül tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeklerimi yıkadım, soğanımı yemeklik doğrayıp sıvı yağında kavurdum.
  2. Soğandan çabucak sonra salçamı ve üzerine mercimeklerimi ekleyip karıştırdım.
  3. Buzluğa koyduğum tavuk suyumdan bir bardak, ve birazda sıcak su ekledim.
  4. Suyumun üzerine zerdeçal ve baharatlarımı ekleyip karıştırdığım çorbamı pişmeye bıraktım. (tek seferde 5 su bardağı su eklemedim ben çorbam pişip gereksinim hayli ekledim toplamda 5 buçuk su bardağı kullanmış oldum. ).
  5. Soğanlarımı kavururken az yağ kullandığım için, tereyağını çok kullandım. Siz ölçüsü kendi damak tadınıza nazaran göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Tereyağımı tavaya aldım, eriyen yağımın üzerine baharatlarımı ekledim ve pişen blendirdan geçirdiğim çorbamın üzerine ekledim.

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kivi Aromalı Kremalı Cevizli Kek
Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası
Ispanaklı Gül Böreği
Yeşil Mercimek Salatası
Peynirli Buzluk Böreği
Soslu Nohutlu Semizotu Salatası
Hdabla | © 2025 |