Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 5.5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Üzeri için;
- 1 modül tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeklerimi yıkadım, soğanımı yemeklik doğrayıp sıvı yağında kavurdum.
- Soğandan çabucak sonra salçamı ve üzerine mercimeklerimi ekleyip karıştırdım.
- Buzluğa koyduğum tavuk suyumdan bir bardak, ve birazda sıcak su ekledim.
- Suyumun üzerine zerdeçal ve baharatlarımı ekleyip karıştırdığım çorbamı pişmeye bıraktım. (tek seferde 5 su bardağı su eklemedim ben çorbam pişip gereksinim hayli ekledim toplamda 5 buçuk su bardağı kullanmış oldum. ).
- Soğanlarımı kavururken az yağ kullandığım için, tereyağını çok kullandım. Siz ölçüsü kendi damak tadınıza nazaran göre ayarlayabilirsiniz.
- Tereyağımı tavaya aldım, eriyen yağımın üzerine baharatlarımı ekledim ve pişen blendirdan geçirdiğim çorbamın üzerine ekledim.
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









