Zebra Kek

Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı süt
  • 5 çay bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Hamuru yarıya böldükten sonra kakaolu hamur için:

  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao

Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimizin kalıba yapışmaması için kalıbımıza bir kesim tereyağı ve biraz sıvı yağı güzelce sürüp dolaba kaldıralım.
  2. Kalıbımız dolapta beklerken, bu sırada yumurta ve şekeri mikser ile güzelce çırpalım.
  3. Sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpalım.
  4. Un ve vanilini ekleyerek topak kalmayana kadar çırpalım.
  5. En son kabartma tozunu ekleyip, tekrar çırpalım ve hamuru bölmek için farklı bir kap alalım.
  6. Hamuru eşit halde iki kaba böldükten sonra birini sade olarak bırakalım.
  7. Diğer hamur için kakao ve yarım çay bardağı sütü ekleyip çırpalım.
  8. Daha sonra kalıbı dolaptan çıkarıp, bir sade hamur bir kakaolu hamur olacak biçimde dökelim.
  9. Önceden 160 °c’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika denetimli olarak pişirelim.
  10. Pişen keki fırından çıkarıp güzelce soğutalım ve bir tabağa karşıt çevirelim. Afiyet olsun.

Dikkat etmeniz gerekenler:İlk 20 dakika boyunca, kekinizin hoş kabarması için fırının kapağını hiç açmayınız.

Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapkek Tarifi
Kar Kurabiyesi
Dereotu Kaşarlı Pazar Poğaçası
Et Haşlama (Kemiksiz)
Fırında Köfte Patates Yemeği
Patlıcanlı Patatesli Kıyma Sote
Hdabla | © 2025 |