Zebra Kek
Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız bir buçuk su bardağı kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı+4 yemek kaşığı un
Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çırpma kabına oda ısısındaki yumurtayı ve şekeri alıp köpük köpük oluncaya kadar mikserin yüksek ayarında en az 4-5 dakika çırpalım.
- Sıvı yağ ve süt ek edip tekrar çırpalım.
- 2 su bardağı un kabartma tozu karbonat ve vanilyayı hepsini birlikte eleyerek ilave edelim ve bu evrede mikser kullanmadan spatula ile dıştan içe yanlışsız karıştırarak ununu yedirelim.
- Daha sonra kek harcının yarısından biraz daha azını öbür bir kaba alalım 2 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı un ek edip tekrar spatula ile dıştan içe hakikat karıştıralım.
- Sade kek hamuruna ise 3 yemek kaşığı un ek edip birebir halde karıştıralım.
- Sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye evvel sade kekten başlayarak bir kepçe sade bir kepçe kakaolu hamur olacak halde bitirinceye kadar dökelim.
- Bu etapta kakaolu hamur için küçük kepçe sade hamuru için büyük kepçe kullanalım birebir büyüklükte kepçe kullanırsak kakaolu hamur baskın olduğu için sade hamuru kapatacaktır.
- Anayasa 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















