Zebra Kek

Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız bir buçuk su bardağı kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı+4 yemek kaşığı un

Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çırpma kabına oda ısısındaki yumurtayı ve şekeri alıp köpük köpük oluncaya kadar mikserin yüksek ayarında en az 4-5 dakika çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve süt ek edip tekrar çırpalım.
  3. 2 su bardağı un kabartma tozu karbonat ve vanilyayı hepsini birlikte eleyerek ilave edelim ve bu evrede mikser kullanmadan spatula ile dıştan içe yanlışsız karıştırarak ununu yedirelim.
  4. Daha sonra kek harcının yarısından biraz daha azını öbür bir kaba alalım 2 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı un ek edip tekrar spatula ile dıştan içe hakikat karıştıralım.
  5. Sade kek hamuruna ise 3 yemek kaşığı un ek edip birebir halde karıştıralım.
  6. Sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye evvel sade kekten başlayarak bir kepçe sade bir kepçe kakaolu hamur olacak halde bitirinceye kadar dökelim.
  7. Bu etapta kakaolu hamur için küçük kepçe sade hamuru için büyük kepçe kullanalım birebir büyüklükte kepçe kullanırsak kakaolu hamur baskın olduğu için sade hamuru kapatacaktır.
  8. Anayasa 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rulo Pasta
Mangolu Chicken Curry
Karamelli Soğuk Kahve
Geleneksel Güllaç Tatlısı
Granola
Mercimekli Kinoa (Pcos Dostu – Bitkisel Protein – Lifli)
Hdabla | © 2025 |