Yumuşak Pide

Yumuşak Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt

Harcı için;

  • 500gram kıyma
  • 10 adet kıl biber
  • 1 ortaboy soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Tereyağ

Yumuşak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 su bardağı unu derin kaba alın.
  2. Üzerine 1 paket mayayı,tuzu, şekeri dökün ve karıştın.
  3. Suyu, sütü, yağı döküp yoğurmaya başlayın.
  4. Hamuru 45dk üzeri kapalı formda dinlendirin.
  5. Dinlenen hamuru 6 top halinde ayırın ve merdane ile açmaya başlayın.
  6. İç harcı için materyaller çiğ hazırlayın ve çiğ kıyma ile karıştırın. Hazırladığınız iç harcı üzerine yerleştirin.
  7. Yanlarını fotoğrafta göründüğü üzere şekillendirin.
  8. Üzerine yumurta sarısını sürün.
  9. Fırını evvelden 230derecede ısıtın.
  10. Isıttığınız fırında açtığınız pideleri 10dk pişirin.
  11. Çıkardığınızda üzerine tereyağ sürün ve üzerini pak bir bez ile örtüp dinlendirin. Şimdiden afiyet olsun.

Yumuşak Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Tarator (8+ay)
Ispanaklı Diyet Tart (Videolu)
Şişleme Kek
Yunan Cacığı (Tzatzıkı)
5 Çayı Menüsü
Adıyaman Tava
Hdabla | © 2025 |