Yumuşak Mısır Ekmeği

Yumuşak Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 ölçü mısır unu
  • 1 ölçü buğday unu (250 ml su bardağı ile ölçtüm)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yumuşak Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geceden un ve mısır ununu eledim, karışıma tuz ve şeker ilave ettim, yaklaşık 2/2,5 bardak.
  2. Ilıktan biraz sıcak su ile kek hamurundan biraz daha kıvamlı hamur yaptım.
  3. Sabah iki paket kabartma tozunu ve sıvı yağı ekleyip, tekrar karıştırdım.
  4. Yağladığım borcam tepsiye döküp, 180-200 derece evvelden biraz ısıtılmış fırında 35-40 dk civarında kürdan denetimi ile pişirdim.
  5. Sıcak yahut soğuk olarak yoğurt ile servisi önerilir.

Yumuşak Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Çorbam
Çıtır Çıtır Pizza Tadında Kahvaltılık
Midye Tatlısı
Çikolatalı Trüfler
Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte
Salatalıklı Patlak Doyurucu Alternatif
Hdabla | © 2025 |