Yumuşak Mısır Ekmeği

Yumuşak Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 ölçü mısır unu
- 1 ölçü buğday unu (250 ml su bardağı ile ölçtüm)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yumuşak Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geceden un ve mısır ununu eledim, karışıma tuz ve şeker ilave ettim, yaklaşık 2/2,5 bardak.
- Ilıktan biraz sıcak su ile kek hamurundan biraz daha kıvamlı hamur yaptım.
- Sabah iki paket kabartma tozunu ve sıvı yağı ekleyip, tekrar karıştırdım.
- Yağladığım borcam tepsiye döküp, 180-200 derece evvelden biraz ısıtılmış fırında 35-40 dk civarında kürdan denetimi ile pişirdim.
- Sıcak yahut soğuk olarak yoğurt ile servisi önerilir.
Yumuşak Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



