Yumuşak Kıvamda Keşkül
Yumuşak Kıvamda Keşkül Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı süt (1 çay bardağı ayır)
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
- 2 yemek kaşığı badem unu
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
Yumuşak Kıvamda Keşkül Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin içine 1 çay bardağı süt hariç süt, şeker, badem unu ve yumurta sarısını ek edip karıştırıyoruz.
- Ocağın altını açıp 10 dakika karıştırarak çırpıyoruz.
- Başka bir kapta mısır unu, pirinç unu, vanilya ve bir çay bardağı sütü ek ederek karıştırıyoruz.
- Tencerenin içine ek edip 2 dakika karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocaktan alıp orta ara karıştırarak soğutuyoruz.
- Soğudundan emin olduğumuz keşkül kaplara alıp servis yapıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yumuşak Kıvamda Keşkül Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













