Yumuşacık Zeytinli Poğaça

Yumuşacık Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6 su bardağı un
  • 4 tatlı kaşığı zeytin ezmesi

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Yumuşacık Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, yumurta akı, şeker, tuz ve maya karıştırılır.
  2. Un azar azar eklenir ve yoğurulur. Elde edilen hamur 1 saat bekletilir.
  3. Mayalanan hamurun havasını almak için bir defa daha yoğurulur.
  4. Hamurdan küçük bezeler alınır yuvarlak biçimde el ile açılır.
  5. Yarısına iç harcı koyulur öbür yarısına da 1 cm genişliğinde kesikler atılır.
  6. İç harcı olan taraftan başka tarafa gerçek sarılır.
  7. Uçları birleşecek biçimde tepsiye koyulur.
  8. 50° fırında 5 dk mayalanmaya bırakılır.
  9. Fırından çıkarılıp üstüne yumurta sarısı ve susamla çörekotu sürülür.
  10. 180° fırında 20 dk pişirilir. Afiyet olsun 😊.

Yumuşacık Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Annemin Nevzine Tatlısı
Soğanlı Mantar Kavurması (Vazgeçilmezim)
Yayla Çorbası
Çıtır Kabak
Eşimle Kahve Keyfi
Etli Ekşili Yaz Dolması
Hdabla | © 2025 |