Yumuşacık Ve Lezzetli Poğaça
Yumuşacık Ve Lezzetli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılır)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gram margarin
- 7 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç materyali için;
- Küp doğranmış kaşar
- Sucuk
Yumuşacık Ve Lezzetli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maya su şekeri koyup 5 dk kadar dinlendirip fermante olmasını bekleyin ,sonra süt, sıvı yağ ,yumurta ,unu ekleyin ve hamuru mayalın.
- İlk 10 dk mayalandıktan sonra tuz ve margarini ekleyip yoğurun mayalanmasını bekleyin.
- Tuzu sonradan ekleyince daha hoş kabarıyor.
- Toplam 20 dk mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kopararak oval bir biçim verin.
- İçine bir sucuk bir kaşar koyup kapatın. Ben kapalı pide halinde kapattım. Oval olduğu için uçları birleştirip kapattım kapatılan kısmı tepsiye yerleştirdim.
- Sonra yumurtasını sürüp tercihinize nazaran çörek otu ya da susamla süsleyip 5 dk tepsi mayasında bırakıp ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirdim.Afiyet olsun 🤤.
Yumuşacık Ve Lezzetli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









