Yumuşacık Soğanlı Gözleme Tarifi

Yumuşacık Soğanlı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker (silme)
  • 1 su bardağı ılık su (maya için)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı ılık su

İç harcı için;

  • 10 adet kuru soğan
  • 200 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı domates sosu
  • Damak zevkinize nazaran tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Üzeri için;

  • Tereyağı

Yumuşacık Soğanlı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle unu uygun bir yoğurma kabına alalım ve ortasında çukur oluşturalım. Ilık su, kuru maya ve şekeri oluşturduğumuz çukura ekleyelim.
  2. Elimizle yavaşça karıştıralım ve 5 dk mayanın etkinleşmesi için bekletelim. Tuzu ek ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  3. Ilık suyu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim, gerekirse un ek edebilirsiniz.
  4. Hazır olan hamurun üzerini streç sinema ile kapatalım, üzerine de pak bir bez örtüp iç harcı hazırlayana kadar mayalanmaya bırakalım.
  5. İç harcı için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ek ederek kısık ateşte kavurmaya başlayalım. Kıymayı ek ederek rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edelim. Kıyma zati çok az lakin dilerseniz hiç kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
  6. Domates sosu, tuz, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyip birkaç dakika kavuralım. Dilerseniz damak zevkinize nazaran farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Domates sosunuz yoksa 1 yemek kaşığı salça da kullanabilirsiniz.
  7. Ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı biçimde soğanlı iç harcımızı soğumaya bırakalım.
  8. Mayası gelen hamuru tezgaha alarak şöyle bir toparlayalım, 16 modüle bölelim ve bezeler oluşturalım. Bu tarifle 16 gözleme elde ediyoruz, daha az olsun isterseniz materyalleri yarıya düşürerek hazırlayabilirsiniz.
  9. Bezeleri unlanmış tezgahın üzerinde oklava yardımıyla yaklaşık olarak servis tabağından biraz daha büyük olacak halde açalım.
  10. Açtığımız hamurun yarısına hazırladığımız soğanlı iç harçtan yerleştirelim ve hamurun öteki yarısını üzerine kapatarak ‘d’ biçimi verelim, kenar kısımlarına parmaklarımızla yavaşça bastıralım.
  11. Hazırladığımız gözlemeleri sac yahut tavaya alıp kısık ateşte artlı önlü orta ara çevirerek her iki tarafını da güzelce pişirelim. Bir yandan pişirirken bir yandan öteki gözlemeleri şekillendirmeye devam ediyorum, bu formda daha süratli oluyor.
  12. Pişen gözlemelerin her iki yüzeyine de sıcağıyla tereyağı sürelim. Yumuşacık soğanlı gözlemelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!.

Yumuşacık Soğanlı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Peynirli Kiş
Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş )
Glutensiz Fit Yulaflı Pide
Kalıpta Elmalı Turta
Hint Pare (Mutlaka Deneyin)
Tepsi Kebabı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet