Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek

Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Tangzhong/ön pişirme için;

  • Yarım su bardağından bardaktan biraz fazla tam yağlı süt
  • Yarım su bardaktan biraz fazla su
  • 4 silme yemek kaşığı un

Hamur için;

  • 2 adet yumurta
  • 3 silme yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı tam yağlı süt
  • 1 paket instant maya
  • 5 bardak kadar un (tercihen ekmek unu)
  • 35 gram tuzsuz tereyağı

İçi için;

  • Mozarella peyniri
  • Sarımsaklı tereyağ karışımı

Sarımsaklı tereyağı karışımı için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Kıyılmış sarımsak
  • Kıyılmış maydanoz + 1 tatlı kaşığı bal

Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencerede tüm tangzhong materyallerini topak kalmayana kadar orta ateşte çırpılır. Daha sonra karışım patates püresine benzeyince ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.
  2. Hamur yoğurma kabına ılınmış tangzhong koyulur. Üzerine un ve tereyağı hariç öbür tüm hamur materyalleri eklenir, karıştırılır.
  3. Un denetimli bir halde azar azar eklenir ve düzgünce yoğurulur. Ele yapışmayan hamur elde edildiğinde, yumuşak kıvamdaki tereyağ eklenip biraz daha yoğurulur. Daha sonra 1-2 saat ılık/sıcak yerde mayalanmaya bırakılır. Bu sırada başka bir tavada tereyağ eritilerek sarımsaklı tereyağ karışımı hazırlanır.
  4. Mayalanan hamura bir sefer yumruk atılıp söndürülür. Daha sonra 12 eşit modüle bölünüp başka farklı yuvarlanır. 10 dakika daha dinlendirilir.
  5. Her bir top 20-25 cm civarında oval olarak açılır. Her bir ovale fotoğraftaki üzere yatak kesikler açılır.
  6. Kesiksiz kısma evvel sarımsaklı tereyağ karışımından 1-2 çay kaşığı kadar koyulur. Karışımın büyük kısmı daha sonra kullanılmak üzere ayrılmalıdır.
  7. Üzerine mozarella peyniri de eklenerek rulo halinde sarılır.
  8. Tüm hamur bu biçimde yapılıp yağlı kağıt sarılı tepsiye yerleştirilir. 30 dakika tepsi mayasına bırakılır.
  9. Yeterince mayalanan hamurun üzerine yumurta fırçası kullanılarak süt sürülür. Evvelce 180 derece ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirilir.
  10. Bu sırada büyük kısmını bu süreç için ayırdığımız sarımsaklı tereyağ karışımına 1 tatlı kaşığı erimiş bal eklenip güzelce karıştırılır.
  11. Pişmiş olan ekmeklerin üzerine yumurta fırçası yardımıyla sürülür.

Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmek Değerlendirme
Demleme Makarna
Kuark (Lor) Lokma Topları
Lebeniye Çorbası
Fındıklı Tarçınlı Kurabiye
Bamya Tavası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet