Yumuşacık Peynirli Dereotlu Poğaça
Yumuşacık Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış yahut iki yemek kaşığı kurutulmuş dereotu
- 2 adet yumurta
- 2.5-su bardağı un
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Yumuşacık Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle poğaçamızın hamurunu hazırlayalım. Bir kabın içine iki yumurtayı çırpalım ve öbür gereçleri ek ederek çırpmaya devam edelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun kulak göğsü yumuşaklığını alacak şekile gelene kadar unu denetimli ek edelim. Not : hamurunuzun kıvamı sert olursa poğaçalarınız da sert olabilir.
- Hamuru yeterlice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yaptıktan sonra halka biçiminde açalım içine peynir ek edelim.
- Poğaça biçiminde kapatalım yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerine yoğurt sürelim.Poğaçayı fırına sürelim.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Not ;hamuru yoğurduktan sonra dinlendirmeye bırakalım verilen ölçü den 12 adet beze elde ettim. Daha küçük bezeler yazarsanız 16 adet beze elde edebilirsiniz. Poğaçayı hazırladıktan sonra yarım saat kadar tekrar dinlendirdim ve fırına sürdüm. Afiyet olsun.
Yumuşacık Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











