Yumuşacık Pankek (Süt Yok )

Yumuşacık Pankek (Süt Yok ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Yumuşacık Pankek (Süt Yok ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tüm sıvıları koyup uygunca çırpalım.
  2. Ardından unu denetimli olarak koyup çırpmaya devam edelim.
  3. Hazır olan hamurdan 1 yemek kaşığı evvelden ısıtılmış tavaya dökelim.
  4. Yanmaz yapışmaz bir tava kullanmamız gerekir aksi takdirde hamur yapışır ve yanar.
  5. Bir tarafı pişip çevirmeye hazır olana kadar bekleyelim (hamur bir tarafı pişmeye başladığı vakit göz göz kanıt üzere açılır akabinde aykırı çevirip öteki tarafını pişirirken de delikler gidip pürüzsüz bir pankek olur).
  6. Hazır olan olan pankekleri evvelce kağıt havlu serdiğimiz tabağın üzerine üst üste gelmeyecek halde koyalım. ( kağıt havlu sermeden koymayalım yoksa tabağa gelen tarafı sulanır ve hamur olur tıpkı formda üst üste sıcakken koyarsak hamur olur soğuduktan sonrada koyabiliriz).

Pankeklerimiz hazır afiyet şifa olsun 😊🌸🥞.

Yumuşacık Pankek (Süt Yok ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

6 Kişilik Fırın Sütlaç
Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk
Dubai Çikolatası
Patatesli Börek
Lotus Pasta
Orıgınal New York Cheesecake
Hdabla | © 2025 |