Yumuşacık Mayalı Poğaça
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yumurta
- 4-5 bardak un
İç harcı için;
- İsteğe nazaran peynir ben kaşar kullandım
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Sıvı yağ
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 bardak ılık sütü,1 bardak ılık suyu,3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 paket kuru mayayı karıştırma kabına koyup biraz mayalamaya bırakıyoruz.
- Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı tereyağını ,2 yukurtanın akını ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurtanın sarısı üzerine sürülecek.
- Tamamen karıştıktan sonra 4-5 bardak unu yavaş yavaş ek edip yoğuruyoruz. Ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra biçim verip fırın tepsisine aldıktan sonra da yaklaşık 15 dk tepsi mayası için bekletiyoruz.
- Tepsi mayasından sonra üzerlerine ayırdığımız 2 yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı pekmez ve biraz da sıvı yağ ekleyip karıştırıp sürüyoruz.
- 180 derecede üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkan poğaçaların üstüne nemli bir bez örtersek poğaçalar daha yumuşak olur. Afiyet olsun.
Yumuşacık Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






