Yumuşacık Lezzetli Ramazan Pidesi
Yumuşacık Lezzetli Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket ınstant maya
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu ve susam
- Sıvı yağı
Yumuşacık Lezzetli Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir bardağa 2 tatlı kaşığı şeker 1 paket ınstant maya koyuyoruz içine ılık su koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonrasında 10 dakika kabarmasını bekliyoruz.
- Hamur makinesine un,tuz ve bardaktaki kabaran mayayı ve süt ek edip çalıştırıyoruz.
- Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak .
- Hazırladığımız hamuru geniş bir kaba alıyoruz üstüne hava almayan bir kapak kapatıyoruz.
- 40 dakika bekletiyoruz ,sonra elimize portakal büyüklüğünde bezeler yapıp sıvı yağla açıyoruz ister uzun ister yuvarlak halde fırın kağıdı na yerleştirelim üzerine yavaşça parmakla yumurta sarısına bastırarak form verelim. (isterseniz yoğurt da sürebilirsiniz üzerine)
- Çörek otu ve susam serpelim,180 derece fırına sürüp üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Yumuşacık Lezzetli Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







