Yumuşacık Kıymalı Poğaça

Yumuşacık Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için; ( su bardağım 200 ml)
- Yarim su bardağı ılık süt
- Yarim su bardağı ılık su
- Yarım yaş maya
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta beyazı ( sarısını ayırın üzerine sürülecek)
- 3 su bardağı ve 3 yemek kaşığı un️️
Kıyma harcı için;
- 160 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil sivri biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım silme tatlı kaşığı tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Biraz kırmızı toz biber
- 7 yemek kaşığı su
- Maydanoz️️
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Yumuşacık Kıymalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü, ılık suyu, şekeri, mayayı, sıvı yağını, tuzu, yumurta beyazını ve en son unu bir kaba alıp, yumuşak bir hamur yoğurun. Üzeri kapalı 45 dk mayalandırın.
- Kıymayı zeytinyağında ezerek hafif kavurun.
- Soğan, biberi ve tereyağını ekleyip devam kavurun.
- Salçayı, baharatları ve suyu ekleyip kavurmaya devam edin.
- En son maydanozu ekleyip kısaca karıştırın.
- Hamurdan 14 beze yapın ( her bir bezede elinizi sıvı yağa batırıp o denli beze yapın).
- Yine elinizi sıvı yağa batırıp bezeyi açın.
- Ortasına yaklaşık yarım yemek kaşığı dolusu harçtan koyun.
- Yanlarını hafif içe kapatıp yuvarlayın.
- Sonra poğaçaları üzeri kapalı 25 dakika tekrar dinlendirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ( bende 14 dak. Da pişti).
- Fırından çıkınca 2-3 dak dinlendirin sonra üzerini kapatın. Afiyet olsun 🌺.
Yumuşacık Kıymalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




