Yumuşacık Dana Pöç (Kolay Lezzetli Sağlıklı)

Yumuşacık Dana Pöç (Kolay Lezzetli Sağlıklı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo gram dana pöç
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 3 adet orta uzunluk kuru soğan
- 18 adet sarımsak
- 3 buçuk su bardağı su
Yumuşacık Dana Pöç (Kolay Lezzetli Sağlıklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir gece evvelce pöçleri soğuk su dolu bir kapta buzdolabında bekletip sonraki günü suyunu süzün üzerinden su gezdirin.
- Çömleğe zeytinyağı koyun kuru soğanları soyup iri bir formda doğrayın sonra çömleğin tabanına yayın üzerine pöçleri dizin .
- Onların üzerine soyulmuş sarımsakları serpin ve tuz atın.
- En son suyunu da koyup çömlekteki materyalin üzerini yağlı kağıt ile kapatın onun da üzerine kapak kapatın.
- Orta ocakta kısık ateşte 5 saat pöçler güzelce yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ben 5 saat pişirdim siz 3 saat sonra ortada bir denetim edin güzelce yumuşayıp piştiğinde hazırdır.Afiyet olsun.
Yumuşacık Dana Pöç (Kolay Lezzetli Sağlıklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
