Yumuşacık Çaylı Kek

Yumuşacık Çaylı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı demli soğutulmuş çay
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı iri kıyılımş ceviz içi

Yumuşacık Çaylı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri kopuk olana kadar çırpın.
  2. Sıvıyağ ve soğuk çayı ekle karıştırın.
  3. Kakao, vanilya ,kabartma tozu ,tarçın ve unu ekle karıştırın.
  4. En son cevizi ekle karıştırın.
  5. Yağlanmış tepsiye kek harcını dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 derece pişirelim.
    Afiyet olsun.

Yumuşacık Çaylı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Menemen
Beetrot Duck Liver
Bal Parmak Tatlısı
Peynirli Yulaflı Omlet
Portakallı Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |