Yumuşacık Anne Keki
Yumuşacık Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 2.5 su bardağı un
Yumuşacık Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz. yumurta ve şeker yeterlice beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt ve sıvı yağ ek edip tekrar çırpıyoruz.
- Kabartma tozu, vanilya ve unu ekliyoruz. Kuru gereçleri elemekte yarar var.
- Kekimizi yağladığımız kek kalıbımıza döküp pişmeye bırakıyoruz.
- 160 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk kadar denetimli bir halde pişiriyoruz.
- Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz. fırından aldıktan sonra çabucak kalıptan çıkarmayalım sıcaklığı ile yapışabilir. Ilımasını bekleyelim🥰.
- Soğuyan kekimizi dilimleyerek servis edebiliriz afiyetler olsun.
Yumuşacık Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






