Yumuşacık Anne Keki

Yumuşacık Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 2.5 su bardağı un

Yumuşacık Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz.  yumurta ve şeker yeterlice beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra süt ve sıvı yağ ek edip tekrar çırpıyoruz.
  3. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekliyoruz. Kuru gereçleri elemekte yarar var.
  4. Kekimizi yağladığımız kek kalıbımıza döküp pişmeye bırakıyoruz.
  5. 160 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk kadar denetimli bir halde pişiriyoruz.
  6. Pişen keki kalıptan çıkartıyoruz.  fırından aldıktan sonra çabucak kalıptan çıkarmayalım sıcaklığı ile yapışabilir. Ilımasını bekleyelim🥰.
  7. Soğuyan kekimizi dilimleyerek servis edebiliriz afiyetler olsun.

Yumuşacık Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası
Kuşkonmaz Yatağında Tava Somon
Trileçe
Kızarmış Patates Salatası
Kat Kat Patlıcan Yemeği
Galatasaray Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |