Yumurtasız Ve Unsuz Kuskus Köftesi

Yumurtasız Ve Unsuz Kuskus Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuskus
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet ince doğranmış kuru soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz (damak tadına göre)
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı (sebzeleri kavurmak için)

Yumurtasız Ve Unsuz Kuskus Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuskusu derin bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı kaynar su döküp kapatın. 10 dakika bekletin.
  2. Tavada az zeytinyağı ile soğan, havuç ve sarımsağı yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alın.
  3. Şişen kuskusa kavrulmuş zerzevatları, nar ekşisini ve tüm baharatları ekleyip uygunca yoğurun. Materyaller yeterlice birleşip dengeli bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
  4. Hazırladığınız harcı bir biçim verme aparatı ile estetik formda şekillendirin. 🍽️

Servis önerisi:Üzerine biraz zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirin. Yanına roka, nane, domates üzere taze otlar ekleyin.

Yumurtasız Ve Unsuz Kuskus Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Unsuz Yulaflı Dereotlu Peynirli Poğça
Brüksel Lahanası Yemeği
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Ekonomik Triliçe Tarifi
Love Pizza
Kedidili Pasta
Hdabla | © 2025 |