Yumurtasız Ve Unsuz Kuskus Köftesi
Yumurtasız Ve Unsuz Kuskus Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuskus
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet ince doğranmış kuru soğan
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz (damak tadına göre)
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı (sebzeleri kavurmak için)
Yumurtasız Ve Unsuz Kuskus Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuskusu derin bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı kaynar su döküp kapatın. 10 dakika bekletin.
- Tavada az zeytinyağı ile soğan, havuç ve sarımsağı yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alın.
- Şişen kuskusa kavrulmuş zerzevatları, nar ekşisini ve tüm baharatları ekleyip uygunca yoğurun. Materyaller yeterlice birleşip dengeli bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
- Hazırladığınız harcı bir biçim verme aparatı ile estetik formda şekillendirin. 🍽️
Servis önerisi:Üzerine biraz zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirin. Yanına roka, nane, domates üzere taze otlar ekleyin.
Yumurtasız Ve Unsuz Kuskus Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















