Yumurtalı Patlıcan Biber Kızartması
Yumurtalı Patlıcan Biber Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 1-2 adet kapya biber
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 5-6 adet cherri domates
- 2 adet küçük uzunluk patlıcan (alacalı soyulmuş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
Yumurtalı Patlıcan Biber Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin.
- Beklettiğimiz patlıcanları süzüp kurulayalım.
- Patlıcanları kızartalım. Patlıcanları ister fırında ister yağda kızartabilirsiniz.
- Biberleri iri halinde doğrayıp sıvı yağ ile kızartalım.
- Üzerine tuz ve ortadan ikiye bölünmüş domatesleri ekleyip kapalı halde bir kaç dakika kavuralım.
- Ardından kızarttığımız patlıcanları ekleyip tekrar kapalı formda 2-3 dakika pişirelim.
- Son olarak üzerine yumurtayı ekleyip tekrar kapağını kapatarak kısık ateşte yumurtayı dilediğiniz kıvamda pişirelim.
- Sonra olarak üzerine biraz tuz serpiştirp afiyetle yiyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yumurtalı Patlıcan Biber Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















