Yumurtalı Patates

Yumurtalı Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 -3 adet orta uzunluk patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 adet yumurta
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
  • Çay kaşığı ucu ile pul biber

Yumurtalı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyarak küçük küpler halinde doğrayalım. Tavamızı ocağa aldığımız ve ısıttığımız yağda karıştıralım ve hafif kızartalım.
  2. Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları kıralım üzerine tuz ekleyerek çırpalım.
  3. Patateslerimiz kızardıktan sonra üzerine baharatlarımızı ekleyelim tekrar karıştıralım.
  4. Çırptığımız yumurtaları patatesin üzerine, her yerine eşit gelecek biçimde dökelim.
  5. Tavamızın kapağını kapatarak kısık ateşte, altı hafif kızarana kadar pişirelim.
  6. Bir kaç dakika sonra altı piştikten sonra düz bir kapak yardımı ile tavayamızı kapatalım ve çevirerek öteki yüzünü de pişirelim.
  7. Güzelce kızaran yumurtalı patatesi servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun 😋

Yumurtalı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Bulgur Pilavı
Pizza Tadında Krep Börek
Kornişon ( Salatalık ) Turşusu – Tam Ölçüsünde Kütür Kütür
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Harika)
2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma
Paskalya Çöreği (Ermeni Usulü)
Hdabla | © 2025 |