Yumurtalı Ispanak Kavurması
Yumurtalı Ispanak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 500 gram ıspanak (temizlenmiş)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Yumurtalı Ispanak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanağı yıkayın ve süzgece alarak fazla suyundan arındıralım.
- Tavanıza yağınızı ve küp doğranmış soğanı alarak kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Ardından küçük modüllere ayrılmış ıspanakları ekleyerek pişirelim.
- Suyunu çekene kadar kavuralım.
- Yumurtaları ekleyip kapağı kapalı olarak 5 dakika daha pişirelim(isteğe nazaran top yada çırpılmış olarak ekleyelim).
- Sıcak sıcak servis edelim. Afiyetler olsun.
Yumurtalı Ispanak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






