Yumurtalı Ispanak

Yumurtalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 2-3 adet yumurta
- 1 adet kapya biber
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pulbiber
- Toz kırmızıbiber
- Tuz
Yumurtalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı piyazlık doğrayalım ,tereyağı ve sıvı yağını tencereye alalım.
- Üzerine doğradığımız soğanları ekleyelim soteleyelim daha sonra doğradığımız biberi ek edelim.
- Biber ve soğan sotelenirirken üzerine baharat ve tuzu ek edelim.
- Güzelce yıkayıp doğradığımız ıspanakları da ekleyip kapağı kapalı bir formda ıspanakların sönmesini sağlayalım.
- Daha sonra karıştırarak ıspanakları kavuralım piştiğiğinde emin olduğumuz vakit üzerine yumurtasını kıralım.
- Yumurtayı kişi sayısına nazaran artırabilirsiniz.
- Kayısı kıvamı da seviyorsanız çok az bu formda pişirin tam pişmiş seviyorsanız biraz daha fazla pişirin. Deneyenlere afiyet olsun❤️.
Yumurtalı Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




