Yumurta Borani
Yumurta Borani Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 tane haşlanmış yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
Yumurta Borani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar katı kıvamda haşlanır.
- Yoğurt az ölçüde su ile çırpılır.
- Tabağın altına yoğurt üstüne dilimlenmiş yumurta koyulur.
- Tereyağ ve sıvı yağ tavada kavrulur içine tuz ve baharatlar ek edilir. Yumurtanın üstüne dökülür.
Yumurta Borani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









