Yulaflı Sebzeli Pancarlı Krep Sarma (Aşırı Lezzetli Kimse Anlamıycak Yulaf Olduğunu)

Yulaflı Sebzeli Pancarlı Krep Sarma (Aşırı Lezzetli Kimse Anlamıycak Yulaf Olduğunu) Tanımı İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı sulu yoğurt
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi (blendırdan çekilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Çeyrek çay bardağı su
Tavada pişirmek için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için;
- 1 yemek kaşığı dolu rendelenmiş havuç
- 1 yemek kaşığı dolu rendelenmiş pancar
- 1 yemek kaşığı dolu rendelenmiş pırasa
- 1 yemek kaşıüı dolu rendelenmiş kapya biber
- 2 yemek kaşığı dolu rendelenmiş kaşar peynir
- 2 yemek kasıgı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
Yulaflı Sebzeli Pancarlı Krep Sarma (Aşırı Lezzetli Kimse Anlamıycak Yulaf Olduğunu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krep hamuru için yumurta ,yoğurt çırpılır sırasıyla tüm materyaller en sonda yulaf ezmesi ek edilir ve homojen kıvama gelene kadar yeterlice karıştırın.
- Tavaya yağ koyup bir kepçe ile dökülüp, gerili önlü kısık ateşte kapağı kapalı bir biçimde hamur bitene kadar tıpkı süreçle pişirilir kenara konulur.
- İç harcı için; tavaya yağ alıp evvel havuç biraz sotelenir üzerine pancarı ek edilir oda biraz sotelenir, pırasayıda soteliyoruz.
- En son kapya biber koyup tuz ve baharat ek edilip biraz pişiyoruz suyuda koyup yumuşaması için pişirmeye devam ediyoruz, suyu bitene kadar kâfi pişmiş krepleri içine bir yemek kaşığı kadar alınır.
- Üzerine kaşar peynir dökülüp sarılır krepler bitene kadar bu süreç devam ediyoruz ben 3 adet krep elde ettim.
- Krep yaptığımız tavada sardığımız krepleri önlü gerili kapağı kapalı bir biçimde kaşar eriyene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Kesinlikle deneyin inanılmaz hoş oluyor asla yulaf ezmesi varlığı muhakkak bile olmuyor.
Yulaflı Sebzeli Pancarlı Krep Sarma (Aşırı Lezzetli Kimse Anlamıycak Yulaf Olduğunu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












