Yulaflı Poğaça
Yulaflı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 6 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı yulaf
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
Yulaflı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabımızın içine; Yumurta( 1 yumurtanın sarısını üzerine ayıralım)lor, yoğurt ince ince doğradığımız maydanoz, dereotu ve biberleri ekleyelim, yağı, tuzu, keten tohumunu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Yulafını ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alalım form verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Çörekotu atalım.
- 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Yulaflı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












