Yulaflı Poğaça

Yulaflı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 6 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı yulaf

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu

Yulaflı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabımızın içine; Yumurta( 1 yumurtanın sarısını üzerine ayıralım)lor, yoğurt ince ince doğradığımız maydanoz, dereotu ve biberleri ekleyelim, yağı, tuzu, keten tohumunu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. Yulafını ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller alalım form verin.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  6. Çörekotu atalım.
  7. 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Yulaflı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kinoalı Meyhane Pilavı
Etli Pita Ekmeği (Videolu)
Tatlı Patates Çorbası (Ek Gıda )
Gelin Pastası
Unlu İrmik Helvası (Krem Kıvamında)
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |