Yulaflı Patates Çorbası

Yulaflı Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı ince taneli yulaf (veya pirinç de olur)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (isteyenler tereyağı da kullanabilir)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kapya biber (veya 1 tatlı kaşığı biber salçası)
  • 1-2 diş sarımsak (veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu)
  • Tuz
  • Nane
  • 6-7 su bardağı içme suyu

Yulaflı Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Normal şartlarda tencereye yağlar konularak yemeklik doğranmış soğan ek edilip kavrulur.Ancak ben yağı kavurmadan yapmak istedim. O nedenle yağı koymadan hafif su ile soğanı kavurdum.
  2. Daha sonra kapya biberi ekleyip kavuruyoruz. Sonrasında salçaları ekleyerek biraz daha kavuruyoruz.
  3. Yemeklik doğradığımız patatesleri ek edilerek soteliyoruz.
  4. Sarımsağı ve yulafı da ek ediyoruz.
  5. Biraz kavurup üzerine suyu ve tuzu koyarak pişmeye bırakıyoruz.
  6. Patates ve yulaflar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Pişen çorbayı el blendırından geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
  8. Ben pürüzlü ve taneli kıvam sevdiğim için kendime blenderv öncesi bir kase ayırıp tenceredeki çorbayı blender ediyorum. Siz hepsini yapabilirsiniz.
  9. Blender etmeden ise sulu yemek üzere servis edilebilir.Eğer koyu olduysa biraz kaynar su ek edebilirsiniz.
  10. Çorbamıza kuru nane ve zeytinyağı da koyarak karıştırıyoruz. Birkaç dakika demliyoruz.
  11. Çorbamızı servis tabaklarına koyup servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Yulaflı Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Güzel Çok)
Portakallı Kolay Magnolia
Yaban Mersinli Limonlu Kek
Haşhaşlı Revani Tatlısı
Narlı Cevizli Roka Salatası
Kıyır Kıyır Kandil Simidi
Hdabla | © 2025 |