Yulaflı Patates Çorbası
Yulaflı Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı ince taneli yulaf (veya pirinç de olur)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (isteyenler tereyağı da kullanabilir)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kapya biber (veya 1 tatlı kaşığı biber salçası)
- 1-2 diş sarımsak (veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu)
- Tuz
- Nane
- 6-7 su bardağı içme suyu
Yulaflı Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Normal şartlarda tencereye yağlar konularak yemeklik doğranmış soğan ek edilip kavrulur.Ancak ben yağı kavurmadan yapmak istedim. O nedenle yağı koymadan hafif su ile soğanı kavurdum.
- Daha sonra kapya biberi ekleyip kavuruyoruz. Sonrasında salçaları ekleyerek biraz daha kavuruyoruz.
- Yemeklik doğradığımız patatesleri ek edilerek soteliyoruz.
- Sarımsağı ve yulafı da ek ediyoruz.
- Biraz kavurup üzerine suyu ve tuzu koyarak pişmeye bırakıyoruz.
- Patates ve yulaflar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen çorbayı el blendırından geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
- Ben pürüzlü ve taneli kıvam sevdiğim için kendime blenderv öncesi bir kase ayırıp tenceredeki çorbayı blender ediyorum. Siz hepsini yapabilirsiniz.
- Blender etmeden ise sulu yemek üzere servis edilebilir.Eğer koyu olduysa biraz kaynar su ek edebilirsiniz.
- Çorbamıza kuru nane ve zeytinyağı da koyarak karıştırıyoruz. Birkaç dakika demliyoruz.
- Çorbamızı servis tabaklarına koyup servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Yulaflı Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












