Yulaflı Kabak Keki

Yulaflı Kabak Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük uzunluk kabak
- 1 küçük uzunluk havuç
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı yulaf
- Yeşil soğan
- Maydanoz
- Dereotu
- Tuz
Yulaflı Kabak Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ve havuç rendelenerek suyu yeterlice sıkılır.
- 2 adet yumurta çırpılarak kabakların üzerine eklenir.
- İsteğe bağlı olarak. Konutta bulunan yeşillikler ince ince doğranarak karışıma eklenir.
- Kabak, havuç, yumurta, kabartma tozu, baharatlar ve yeşillikler düzgünce karıştırılırken yulaf yavaş yavaş eklenir.
- Yulaf ile iç harç uygunca karıştırılıp yağlı kağıt serili fırın kabına koyulur 5 dk civarı yulafın yumuşaması beklenir o denli fırına verilir.
- Üzerine isteğe bağlı çörekotu susam eklenebilir.
- 200 derece fırında 30 35 dk pişirilir.
Yulaflı Kabak Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







