Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar
Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı chia tohumu
- 8 yemek kaşığı keten tohumu
- 100 gram fındık
- 4 yemek kaşığı kuru üzüm
- 8 yemek kaşığı ay çekirdeği
- 3 çay bardağı iri yulaf
- Yarım çay kaşığı tuz
- 15-18 adet hurma
- 150 gram şurup
- 50 gram bal
- 1 çay bardağı un
Altına sürmek için:
- 150 gram bitter çikolata
Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırın farlı 130 dereceye açılır.
- Bütün kuru gereçler ve küçük doğranmış fındıklar bir kapta karıştırılır.
- Hurmaların çekirdekleri çıkartılarak küçük doğranır ve öteki materyallere eklenir.
- Şurup ve bal ısıtılarak malzeye eklenir.
- Un eklenerek güzelce karıştırılır ve birbirine daha uygun yapışması sağlanır.
- Hazır olan materyaller kağıt serili tepsiye yayılır ve üzerine bastırılarak düzeltilir.
- Yaklaşık yarım saat pişen müslibar, soğuduktan sonra keskin bıçakla yaklaşık 30-34 dilime bölünür.
- Hazır olan dilimlerin taban kısmı erimiş çikolataya batırılarak soğumaya bırakılır. Buzdolabında durması daha hoş tat verir.
Afiyet olsun.
Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















