Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar

Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • 8 yemek kaşığı keten tohumu
  • 100 gram fındık
  • 4 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 8 yemek kaşığı ay çekirdeği
  • 3 çay bardağı iri yulaf
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 15-18 adet hurma
  • 150 gram şurup
  • 50 gram bal
  • 1 çay bardağı un

Altına sürmek için:

  • 150 gram bitter çikolata

Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırın farlı 130 dereceye açılır.
  2. Bütün kuru gereçler ve küçük doğranmış fındıklar bir kapta karıştırılır.
  3. Hurmaların çekirdekleri çıkartılarak küçük doğranır ve öteki materyallere eklenir.
  4. Şurup ve bal ısıtılarak malzeye eklenir.
  5. Un eklenerek güzelce karıştırılır ve birbirine daha uygun yapışması sağlanır.
  6. Hazır olan materyaller kağıt serili tepsiye yayılır ve üzerine bastırılarak düzeltilir.
  7. Yaklaşık yarım saat pişen müslibar, soğuduktan sonra keskin bıçakla yaklaşık 30-34 dilime bölünür.
  8. Hazır olan dilimlerin taban kısmı erimiş çikolataya batırılarak soğumaya bırakılır. Buzdolabında durması daha hoş tat verir.

Afiyet olsun.

Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Mantı
Pratik Pare (Şeker Parenin En Kolayı)
Yeşil Rüya
Tuzlu Kurabiye
Kahke
Kıymalı Rulo
Hdabla | © 2025 |