Yulaf Krep

Yulaf Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yulaf
- 1 çay bardağı süt (Sonradan yoğunlaşırsa yaklaşık 1 çay bardağı süt ilave)
Yulaf Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 çay bardağı yulaf ve sütü blendere koyup çekelim.
- Ben smoothie blender kullandım iki çeşit çalıştırdım.
- Kıvamı koyu olduysa az süt damlatıp karıştırabilirsiniz.
- Klasik krep kıvamı olmalı.
- Tavamızı küçük ocakta ısıtıp krep harcından biraz dökelim ve orta-kısık ateşte kapağını kapatıp altı kızarana kadar bekleyelim.
- Ben küçük uzunluk tava kullandım, 4-5 adet küçük çıkıyor.
- Krebimizin altı kızarınca öteki tarafını çevirelim. Her iki tarafta kızarınca krebimiz servise hazırdır. Afiyet olsun :).
Not: krep pişirirken harç yoğunlaştığı için orta ara süt damlatıp karıştırmakta yarar var. Ben çok kızarmış sevdiğimden krebimi iki cins alt üst çevirdim.
Yulaf Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







