Yulaf Ekmeği

Yulaf Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf (140g)
  • 1 su bardağı yoğurt (200g)
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 7 tüm kırılmış ceviz içi (30g)
  • 1 paket kabartma tozu (kabartma tozu yoksa; 2 çay kaşığı karbonat+limon suyu da kullanabilirsiniz)

Yulaf Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ceviz hariç tüm gereçler blender edilir.
  2. Elde edilen karışıma cevizler eklenir.
  3. Karışım pişirme kâğıdı serilen bir pişirme kabına alınır.
  4. Üzeri yulaf ve mavi haşhaş ile süslendikten sonra 20 dakika kadar bekletilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir ve hazır ✨.

Videolu tanım için instagram hesabıma bakabilirsiniz.

Yulaf Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçek Kurabiye
Pratik Kırpık Börek
Kıtır Ekmek
Sarı Mercimek Çorbası (8+ Ay)
Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf)
Yoğurtlu Pazı Mezesi
Hdabla | © 2024 |