Yulaf Ekmeği

Yulaf Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yulaf (140g)
- 1 su bardağı yoğurt (200g)
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı chia tohumu
- 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 7 tüm kırılmış ceviz içi (30g)
- 1 paket kabartma tozu (kabartma tozu yoksa; 2 çay kaşığı karbonat+limon suyu da kullanabilirsiniz)
Yulaf Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ceviz hariç tüm gereçler blender edilir.
- Elde edilen karışıma cevizler eklenir.
- Karışım pişirme kâğıdı serilen bir pişirme kabına alınır.
- Üzeri yulaf ve mavi haşhaş ile süslendikten sonra 20 dakika kadar bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir ve hazır ✨.
Videolu tanım için instagram hesabıma bakabilirsiniz.
Yulaf Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

