Yüksük Çorbası
Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı mantı
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 litreye yakın su
Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı tencereye aldım. 2 domates rendeledim eriyen yağın üstüne ekledim. Redelediğim sarımsağı domatesi üstüne ekledim kavurmaya başladım.
- Domatesi kavurunca salçayı ekledim. Biraz salçayla kavurdum. Üstüne haşlanmış nohudu ve mantiyi ekledim. Onlarıda karıştırınca en son suyunu ekledim.
- Baharatını ve tuzunu ekleyince. Pişmeye bıraktım. Mantılar pişip kıvam alınca. Ocağın altını kapattım ve servis ettim deneyecek olanlara afiyet olsun.
Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















