Yüksük Çorbası

Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı mantı
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 tane domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 litreye yakın su

Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı tencereye aldım. 2 domates rendeledim eriyen yağın üstüne ekledim. Redelediğim sarımsağı domatesi üstüne ekledim kavurmaya başladım.
  2. Domatesi kavurunca salçayı ekledim. Biraz salçayla kavurdum. Üstüne haşlanmış nohudu ve mantiyi ekledim. Onlarıda karıştırınca en son suyunu ekledim.
  3. Baharatını ve tuzunu ekleyince. Pişmeye bıraktım. Mantılar pişip kıvam alınca. Ocağın altını kapattım ve servis ettim deneyecek olanlara afiyet olsun.

Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Beyti Kebabı
İslim Kebabı
Tuzlu Yoğurt Hatay Usulü Muhteşem Tadı İle Kahvaltılar Bir Başka
Hindi Kapama
Çikolata Soslu Kedi Dilli Pasta
Saray Usulü Ciğer Kavurma
Hdabla | © 2025 |