Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması
Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 3adet büyük kuru soğan
- 1 lt sıcak su
- 100 gr kıyma
- 1.5yemek kaşığı domates salçası
- 1adet soğan
- 4/5 kol yeşil soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı biber salça
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerini kapatmak için 1 adet yağlı kağıt 1 adet alüminyum folyo
Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıcak suyumuzu koyalım. Kuru soğanları yarım kesilmiş biçimde suyun içerisine atalım 15 dakika kaynatalım daha sonra sudan çıkartalım tek tek katmanlarından ayıralım.
- İç harcı için tencereye yarım çay bardağı sıvı yağını alalım. Kuru soğanlarımızı koyalım biraz kavuralım kıymayı da koyalım üzerine salça domates koyup biraz daha kavuralım.
- Yıkadığımız pirinci ekleyelim baharatları tuzu koyalım. Biraz daha kavuralım yeşil bir soğan ve maydanozlarımızı ekledikten sonra harcın üzerine bir buçuk su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim. Demlemeye bırakalım.
- Katmanlarını ayırdığımız soğanların içerisine iç harçtan bir tatlı kaşığı olacak halde koyup saralım.
- Tepsimize dizelim hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim. Sosumuzu kaynatmaya gerek yoktur.
- Üzeri yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatılır. 200 derece fırına 30 yahut 40 dakika içerisinde denetimli bir formda pişirilir.
- Eğer soğanlarımız biraz canlı ise sıcak su ekleyip, tekrardan fırına sürebilirsiniz.
Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















