Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz)

Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 sap pırasa
- 2 adet havuç
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı mısır unu
- 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Karbonat
- Kaşar yahut beyaz peynir rendesi ( ben eklemeyi unutmuşum)
Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasayı ince ince doğrayalım.
- Havucu da rendeleyip 3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz ve karabiberle tava da pırasanın diriliği gidene kadar soteleyelim.
- Yumurta ve tuzu( damak tadınıza nazaran ekleyin) çırpalım.
- Yoğurt, peynir,3 yemek kaşığı zeytinyağı, karbonat ve mısır ununu da ekleyip çırpalım.
- Soğuyan pırasayı harcımızın içine ekleyelim güzelce karıştıralım.
- Büyük kare borcama yağlı kağıt serip üzerine harcımızı dökelim.
- Üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim. Çörek otu ve susam serpelim.
- 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.Afiyet şifa olsun😇.
Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






