Yufkalı Fırında Makarna
Yufkalı Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket spagetti makarna
- 1 adet yufka
Sosu :
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( 1 adedin sarısını üzerine ayır)
- 1.5 su bardağı süt
- Tuz
İçine :
- 1 kase lor peyniri
Üzerine:
- Kaşar peyniri
Yufkalı Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnamızı bir tencerede tuz ve yapışmaması için 2 kaşık sıvı yağ ekleyerek pişirelim.Süzüp soğumaya bırakalım.
- Diğer taraftan bir kabın içinde süt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu güzelce karıştıralım.
- Yuvarlak büyük uzunluk borcamı yağlayalım.
- Yufkamızı yanlardan sarkacak halde borcama yerleştirelim.
- Yufkanın ortasına makarna ve lor peynirini karıştırıp koyalım.
- Sütlü karışımın yarısını her tarafa gelecek halde kaşık ile dökelim.
- Dış kısımda kalan yufkaları makarnaların üzerine iç kısmına kapatarak yerleştirelim.
- Kalan karışımın içine ayırdığımız yumurta sarısını ek edip güzelce çırpalım.
- Yufkanın üzerine sürelim.
- 180 derece fırında 20 dakika pişirip, rendelenmiş kaşarı üzerine serpelim. 10 dakika daha kızarına kadar pişirelim.
Yufkalı Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









