Yufkalı Fırında Makarna

Yufkalı Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket spagetti makarna
  • 1 adet yufka

Sosu :

  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( 1 adedin sarısını üzerine ayır)
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz

İçine :

  • 1 kase lor peyniri

Üzerine:

  • Kaşar peyniri

Yufkalı Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle makarnamızı bir tencerede tuz ve yapışmaması için 2 kaşık sıvı yağ ekleyerek pişirelim.Süzüp soğumaya bırakalım.
  2. Diğer taraftan bir kabın içinde süt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu güzelce karıştıralım.
  3. Yuvarlak büyük uzunluk borcamı yağlayalım.
  4. Yufkamızı yanlardan sarkacak halde borcama yerleştirelim.
  5. Yufkanın ortasına makarna ve lor peynirini karıştırıp koyalım.
  6. Sütlü karışımın yarısını her tarafa gelecek halde kaşık ile dökelim.
  7. Dış kısımda kalan yufkaları makarnaların üzerine iç kısmına kapatarak yerleştirelim.
  8. Kalan karışımın içine ayırdığımız yumurta sarısını ek edip güzelce çırpalım.
  9. Yufkanın üzerine sürelim.
  10. 180 derece fırında 20 dakika pişirip, rendelenmiş kaşarı üzerine serpelim. 10 dakika daha kızarına kadar pişirelim.

Yufkalı Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patlıcan Oturtma Tarifi
Süslü Kolay Salata
Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu
Tost Makinasında Ekmekcikler
Pilav Üstü Et Kavurma
Kolay Limonlu Puf Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |