Yufkalı Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna
Yufkalı Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket fırın makarna
Beşamel sosu için:
- 2 ,5su bardağı süt (normal uzunluk su bardağı)
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi yarım çay kaşığı tuz karabiber
Makarnaya eklenecek:
- 1 adet yumurta
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Arasına serpmek için:
- 1 küçük kaşe rendelenmiş sert beyaz peynir
Üzerine:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 türk kahve fincanı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Dışı için:
- 1 adet hazır yufka
Yufkalı Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı 10 dk haşlayıp soğuk sudan geçirip süzelim. Soğuması için bir tabağa alalım.
- Diğer tarafta tavaya yağları koyalım unu koyalım. Kısık ateşte hafif unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Sonra sütü ek edip karıştıralım. Kıvam alana biraz pişirelim muskat rendesi, tuz, karabiber serpip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
- Soğuyan makarnanın üzerine yumurta ekleyip karıştıralım. Kaşar peyniri rendesi ekleyip karıştıralım. Sonra beşameli ek edip karıştıralım.
- Sonra yağlı kağıdı serdiğimiz tepsiye yufkayı serelim. Tepsiden fazlası taşsın. Makarnanın yarısı dökelim, peyniri serpelim, kalan makarnanın yarısı kapatalım, yufkayı içeri kapatalım, süt, yağ ,yumurta çırpalım, üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk denetim ederek pişirelim. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun not : kalabalık aile makarna paketinin tamamı yapabilir.
Yufkalı Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















