Yufkadan Çıtır Mantı (Patatesli)
Yufkadan Çıtır Mantı (Patatesli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için;
- 3-4 orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Tuz
- Karabiber
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
Üst sosu için;(servis anında – isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı toz biber
Yufkadan Çıtır Mantı (Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayalım,ezelim tencereye sıvı yağı alalım salçayı ve toz biberi ekleyip kavuralım ezilmiş patatesi ekleyip karıştıralım tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alalım.
- Sosu için tereyağı eritelim başka materyaller ile birlikte bir kabın içinde karıştıralım.
- 1 yufkayı ortadan 2’ye keselim sostan her yerine sürüp kestiğimiz yufkayı koyalım (yarım ay halinde olucak) ona da sostan sürelim iç harcı şerit üzere bir tarafına koyup yanlardan içe yanlışsız katlayalım.
- Daha sonra da rulo halinde saralım istediğiniz boyutta kesip fırın tepsisine alalım tıpkı süreci öteki 2 yufka içinde uygulayalım kalan sosu üstlerine döküp sürelim .
- 180° de fırını ısıtıp tepsiye fırına koyalım altı ve üstü kızarana kadar pişirelim, tereyağ eritip toz biber ile karıştırıp üstüne dökebilirsiniz.
- Sarımsaklı yoğurt ve sosunu servis anında koyup servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Yufkadan Çıtır Mantı (Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












